Türkiye'de BMX'in Sesi! | Voice of BMX in Turkey!

Akman Atılgan 17.08.2018



FIBERA BMX'in BMX adına Kıbrıs'ta attığı adımları malum artık tüm Türkiye görüyor ve taktir ediyor. Bize göre Bora Altıntaş ve ailesi taşın altına sadece ellerini değil kendilerini koymuş durumda.  Haspolat'ta yaptırdıkları 800 m2 kapalı alanlı skatepark, ofisler, kafeterya ve seyirci bölümü gerçekten görmeye değer. Uzun süredir yapım aşamalarını takip ettiğimiz FIBERA Skatepark nihayet tamamlandı ve 28 Temmuz'da kapılarını uluslararası bir Jam'la beraber BMX sürücülerinin kullanımına açtı. BMXTR olarak etkinliğe biz de davetliydik ve bu fırsatı kaçıramazdık. 






 


Skatepark'a gelir gelmez Bora'nın annesi Besime Hanımın ikramları ile  çok sıcak karşılandık. Fikri Bey'i ise canla başla skateparkı hazırlama çalışmalarının başında bulduk. 

Tabi boş durur muyuz hemen bir ucundan tuttuk işlerin...

İlk günü skateparkın havasını koklamakla geçirdik, sonra da otelemize yerleştik. Ertesi gün geldiğimizde ise tüm hazırlıklar bitmiş yarışmacılar yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Etkinlik sadece Kıbrıs ve Türkiye'den ilgi görmemişti. Yunanistan, Güney Kıbrıs, Ukrayna, Rusya ve hatta İrlanda'dan da bir sporcu olmak üzere birçok sürücü etkinliğe ilgi göstermiş ve sürmeye gelmişti.  


Türkiye'den gelen sporcu sayısı azımsanmayacak kadar çoktu, Arif, Samet, Talha, Taner, Batuhan, İsmail Emre, Ferhat, Can, İbrahim Kıbrıs'a bu yarışma için gelmişlerdi.  


İlk olarak amatör street yarışması başladı. BMXTR olarak çorbada tuzumuz olmasını istedik ve kimi zaman skor tuttuk, kimi zaman düdük çaldık, kimi zaman sunuculuk, kimi zaman da jürilik yaptık. Bize bu fırsatı verdiği için de FIBERA BMX'e tekrar teşekkür etmek gerek.



Go4It'den Chris Giles ie beraber yarışmaları yönetmek büyük keyifti. 

Amatör street jürisi olarak Bora, Arif ve İsmail Kılınç görev aldılar. 



Ferhat, İsmail Emre ve Berkem Darbaz ilk üçü paylaştı amatörde. Ferhat ve İsmail Emre zaten Türkiye'deki başarılarından dolayı sürpriz olmadı. Ferhat daha önce Türkiye 2. BMX günü'nde 3.lük almıştı. İsmail Emre ise son zamanlarda her girdiği yarışmada kürsü görüyor. Bu başarılarını sürdüreceklerine eminiz.



Kıbrıslı Berkem Darbaz'ın ise paylaşımlarından  sıkı bir sürücü olduğunu biliyorduk. Ancak etkinlikte daha ısınmalar sırasında dikkatimizi oldukça çekmişti. Ediz abisi kendisine yarışma öncesi birazcık koçluk etti. Ediz'in bunu yarışma öncesi yaptığına daha önce de şahit oldum. Sporcularımıza motivasyon ve taktik açısından kendisiyle yarışma öncesi biraz sohbet etmeyi tavsiye ederim. Berkem gerçekten iyi bir performans göstererek 3.lüğe hak kazandı ve bizler için sürpriz olmadı.  



Pro Street yarışması tam bir mücadele örneğiydi. Yunanlı, Türk ve Kuzey Kıbrıslıların çekişmesi halinde geçti ve çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Jüri Ertan Üçkumru, Chris Giles ve Serafeim Papadopulos'tan oluştu. İlk üçü Arif Gül, Alexandros Bika ve Bora Altıntaş paylaştılar. Bora el sakatlığının daha yeni yeni geçmesine rağmen gerçekten özverili bir performans gösterdi. Best Trick ödülüne ise Smith Ice Hard 180 i ile Jason Efstathiou layık görüldü. 



Sıra Pro Park yarışmasına gelmişti. Chris Giles, Ediz Tenşi ve Serafeim Papadopulos jüriydi. Pro Park'a Arif ve İsmail Emre Dalgıç'ın da katılması dikkatimizden kaçmadı. İsmail bir şekilde İzmir'de skatepark bile olmamasına rağmen bir parkçı gibi katıldı ve hakkını vererek sürdü 10 kişi içerisinden de 6. oldu. Arif ise gerçekten başarılı bir performansla 3.lüğü aldı! Best trickte de harika bir superman seat grab ile hepimizi etkiledi. Bir günde iki defa kürsü görerek de güne damgasını vurmuş oldu. Aynı zamanda bir RedBull sürücüsü olan Yunanistan'dan Panos Manaras büyüleyici ve kusursuz performansıyla ve ice pick rail best trickle günün tartışmasız Pro Park birincisi ve Best Trick sahibi olarak kürsü gördü. Arif'in bu sene sık sık karşılaştığı John Stefani 2. oldu. Bu ezeli rekabetler de ebedi dostlukları beraberinde getiriyor!



Çok güzel bir etkinlik olmuştu. Günün sonunda hepimizi sıkı bir yorgunluk sarmıştı. Ancak içimizde en çok yorulan hiç kuşkusuz Bora'nın babası Fikri Altıntaş olmuştu. Ödül töreninde Türkçe ve İngilizce olarak güzel bir teşekkür konuşması yaptı.

 

2018 yılı hepimiz için BMX açısından dolu dolu bir yıl oluyor. FIBERA BMX de bu yıla büyük bir renk kattı. Dostluklar ve rekabet artık ülkeler arasında dolaşmaya ve taşınmaya başladı. Her etkinlikte tanıdık yüzler görmekten dolayı son derece mutlu oluyoruz. Bu dostlukları da yine her etkinlikte olduğu gibi bir aile fotoğrafı çektirerek ölümsüzleştirmeliydik. Öyle de yaptık.



BMXTR olarak söylememiz gereken birşey var. Etkinlikler BMX'in gelişimi için, ilişkileri kuvvetlendirmek için, sporcularımızı tanımak ve tanıtmak için yapılıyor. Sporcularımızın performanslarını sergilemek için bir fırsat yaratmak amacıyla yapılıyor. Bu etkinliklerin her saniyesinde ciddi maddi ve manevi emek var. Gerek Kıbrıs gerekse de Türkiye'de etkinlik yapma tecrübemiz yeni yeni oluşuyor ancak çok yol almış durumdayız. FIBERA'nın bu etkinliği ilk olmasına rağmen son derece başarılı ve eğlenceli bir etkinlikti. Yarışmalarda kürsü görenler olduğu gibi kürsü göremeyenler de oluyor. Bu işin doğasında var. Herkesin mutlu olması tabii ki mümkün değil ancak sporcularımızın kendilerine verilen değeri görmeleri, yapılan işlerin arkasındaki efor ve özveriyi hissedebilmeleri bizler için önemli.  Bizim tavsiyemiz sürücülerimiz öncelikle yaşanan günün tadına varsınlar, sonra da kürsüye odaklansınlar.

Ertesi gün biraz da dinlenmek bizim hakkımız diyerek önce Magosa'ya gittik. Ediz'in askerlik yaptığı birliği gezdik, Kapalı Maraş'ın önündeki kumsalda denize gittik. Akşam ise FIBERA'nın davetlisi olarak Girne'de bir yemek yedik.

Fikri Bey, Besime Hanım ve Bora'nın (FI-BE-RA) bize gösterdiği konukseverlik gerçekten unutulmazdı. Kıbrıs artık BMXTR için ikinci bir adres. Kendilerine hem BMX adına girişimleri hem de konukseverlikleri için sonsuz teşekkürler!